Van aardappel tot patat!

Een leuke en leerzame excursie op boerderij “de Elisabeth-Hoeve”

 

De Elisabeth Hoeve is een akkerbouwbedrijf gelegen ten zuiden van  Nieuw-Vennep. De gebroeders Jan en Ben Ham telen op ongeveer 60 hectare land onder andere: uien, bieten, tarwe,koolzaad en aardappelen. De aardappelen worden onder ander gebruikt voor het maken van de bekende McDonald’s  patat.

 

De  leerzame beleving  start met een wandeling het land in. Onderweg geeft de boer of boerin  uitleg over de diverse gewassen. Bij het aardappelveld laat de boer(in) zien hoe de aardappelen groeien en in welk stadium de aardappelplanten op dat moment zijn.  

 

Na het bezoek aan het land komt de schuur aan de beurt. Er wordt gekeken welke machines er allemaal gebruikt worden en waar de verschillende geoogste producten worden opgeslagen.  Daarna laat de boer zien hoe van aardappelen patat gebakken wordt. En dan….smullen maar!

 

Tijdens de excursie worden de kinderen zelf ook betrokken door het doen van leuke en leerzame opdrachten en speurtochten. De opdrachten vinden plaats in het land en/of in de schuur en zijn afgestemd op het actuele jaargetijde denk daarbij aan bijvoorbeeld het zelf oogsten van aardappelen (maanden augustus/september) , iets inzaaien (voorjaar), meel maken van graan, een leerzame speurtocht of de kwaliteit van het slootwater bekijken.  

 

De  kosten bedragen slechts € 5,00 per leerling.

De prijs is inclusief de lesmaterialen, een portie patat en limonade en koffie of thee voor iedereen.

De duur van de excursie is ongeveer 2  uur en in overleg met de begeleiding stemmen we de gewenste starttijd in de ochtend of middag af.

 

Ook is het mogelijk het programma zo aan te passen aan bijvoorbeeld een thema wat op school behandeld wordt. Vraag naar de mogelijkheden!